1 In pan met weinig water en wat zout aardappels in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen ui, gehakt, ketchup, 1 el olie en zout en peper goed door elkaar kneden. Van gehakt 4 burgers vormen. Grillpan invetten met 1 el olie en verhitten. Burgers in grillpan leggen en paprika ernaast. Burgers in 7-8 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Paprika af en toe omscheppen. Struikjes witlof in lengte in vieren snijden. Burgers op warm bord leggen en warmhouden (onder aluminiumfolie). Rest van olie in grillpan schenken. Stukken witlof in grillpan leggen en in 4-5 min. beetgaar roosteren, af en toe omscheppen. Melk tot tegen de kook aan verhitten. Aardappels afgieten en fijnstampen. Boter en zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat. Paprika erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Burgers serveren met witlof en paprikapuree.
Gegrilde burgers met witlof en paprikapuree is een recept van Albert Heijn