1 Komkommer schillen en met kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne plakken snijden. Zaadlijsten verwijderen. Komkommerrepen met 1/2 tl zout bestrooien en met azijn bedruppelen. Komkommer in vergiet leggen, met plasticfolie afdekken en iets zwaars erop leggen. Komkommer minstens 30 min. laten uitlekken. Voor gebruik komkommer met keukenpapier droogdeppen. Intussen blad van peterselie fijnsnijden. Ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar roeren; flink op smaak brengen met zout en peper. Surimi in lange plakken snijden. Korsten van brood snijden en sneetjes met ricottamengsel besmeren. Komkommerrepen over 6 sneetjes verdelen. 3 sneetjes met gerookte kip beleggen en laatste 3 sneetjes met surimi beleggen. Belegde sneetjes op komkommerbroodjes leggen. Afdekken met laatste 6 sneetjes brood. Sandwiches 2x diagonaal doorsnijden, tot 4 driehoekjes.