1 Rozemarijnnaaldjes van takje rissen en heel fijn hakken. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Gehakte rozemarijn, azijn, mosterd, 2 el olie en peper naar smaak toevoegen. Lamsboutplakjes aan beide kanten bestrijken met knoflookmengsel en 10 min. laten marineren. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en lamsboutplakjes op matig vuur aan elke kant 1 min. bakken. Op warme schaal leggen, licht met (zee)zout bestrooien en warmhouden onder aluminiumfolie. Zo blijft het vlees mooi rosé. In achtergebleven bakvet tomaatblokjes 1 min. op hoog vuur bakken. Sherry erbij schenken en geheel op hoog vuur tot jus inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Lamsboutplakjes op vier warme borden leggen en jus erover scheppen. Serveren met aardappelpuree (met verse pesto) en een salade.
Lamsvlees in knoflook-rozemarijnmarinade is een recept van Albert Heijn