Gegrilde kruidenentrecote met paprikachutney

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Kruiden van takjes rissen en zeer fijn snijden. In lage schaal marinade roeren van 2 el olie, knoflookplakjes en kruiden. Entrecotes bestrooien met grofgemalen peper en door marinade wentelen. Minstens 15 min. laten intrekken bij kamertemperatuur. Bovenkant van paprika's snijden, zaadlijsten verwijderen en paprika's in grove stukken snijden. Ui fijnsnipperen. In pan 2 el olie verhitten en ui en paprika 3 min. zachtjes bakken. Wijn, azijn en suiker in pan doen. Op laag vuur paprika nog 10 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten. Entrecotes uit marinade nemen en in 1 min. per kant bruinbakken. Afhankelijk van gewenste gaarheid entrecotes nog 1-2 min. per kant roosteren (vlees eventueel slag draaien zodat mooi ruitpatroon ontstaat). Entrecotes in warme oven of in aluminiumfolie verpakt nog 2 min. laten rusten en dan op warme borden leggen. Paprikachutney ernaast scheppen. Lekker met in de oven geroosterde of gefrituurde aardappelpartjes in de schil en een rucolasalade.

Gegrilde kruidenentrecote met paprikachutney is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bonte paprikachutney met dadels en tijm
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken schelvisfilet met dille-roomsaus & viskoekjes met mango-paprikachutney
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os en paprikachutney
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten-Paprikachutney
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept