1 Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. Kruiden van takjes rissen en zeer fijn snijden. In lage schaal marinade roeren van 2 el olie, knoflookplakjes en kruiden. Entrecotes bestrooien met grofgemalen peper en door marinade wentelen. Minstens 15 min. laten intrekken bij kamertemperatuur. Bovenkant van paprika's snijden, zaadlijsten verwijderen en paprika's in grove stukken snijden. Ui fijnsnipperen. In pan 2 el olie verhitten en ui en paprika 3 min. zachtjes bakken. Wijn, azijn en suiker in pan doen. Op laag vuur paprika nog 10 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten. Entrecotes uit marinade nemen en in 1 min. per kant bruinbakken. Afhankelijk van gewenste gaarheid entrecotes nog 1-2 min. per kant roosteren (vlees eventueel slag draaien zodat mooi ruitpatroon ontstaat). Entrecotes in warme oven of in aluminiumfolie verpakt nog 2 min. laten rusten en dan op warme borden leggen. Paprikachutney ernaast scheppen. Lekker met in de oven geroosterde of gefrituurde aardappelpartjes in de schil en een rucolasalade.
Gegrilde kruidenentrecote met paprikachutney is een recept van Albert Heijn