Karbonade met pruimenvulling

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boterham (in keukenmachine) verkruimelen. In koekenpan sjalot in 1 el olie 5 min. zachtjes bakken. Knoflook erboven uitpersen en 1 min. meebakken. Mengsel overdoen in schaal. Broodkruim, pruimen, basilicum en roomkaas toevoegen en geheel met vork goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Karbonades aan zijkant met vlijmscherp, puntig mes voorzichtig horizontaal insnijden, bijna tot op bot en tot op 1 cm van rand. Zo ontstane holtes vullen met pruimenmengsel, stevig aandrukken. Karbonades met cocktailprikker dichtsteken en bestrooien met zout en peper. In ruime koekenpan boter met 1 el olie verhitten. Karbonades op hoog vuur 3 min. per kant aanbraden. Vuur lager draaien en karbonades met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin en gaar bakken. Lekker met aardappelkroketjes en gesmoorde prei.

Karbonade met pruimenvulling is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde varkenshaas in coburgerham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tsjechische Kussentjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Pruimenbroodjes
25 min Gebak
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool met gember
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde karbonade met bearnaisesaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept