1 Satéstokjes in water weken (om verbranden tegen te gaan). Citroen halveren, helft van vrucht uitpersen, andere helft in 4 parten snijden. Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen. Citroensap, olie en rozemarijn door knoflook roeren. Visfilets in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. Visblokjes 10 min. in marinade leggen, regelmatig omscheppen. Grillpan of ovengrill voorverwarmen. Visblokjes uit marinade nemen en aan satéstokjes rijgen. Spiesjes en citroenpartjes naast elkaar in grillpan leggen (voor mooi grillmotief) of op bakplaat leggen en 10 cm onder grill schuiven. Vis en citroen 6-8 min. roosteren, tot vis net gaar is en citroen begint te kleuren. Beide halverwege keren. Spiesjes over vier borden verdelen en partje citroen ernaast leggen om over vis uit te knijpen. Lekker met gebakken aardappels en ratatouille.
Gegrilde visspiesjes is een recept van Albert Heijn