Gegrilde visspiesjes

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Satéstokjes in water weken (om verbranden tegen te gaan). Citroen halveren, helft van vrucht uitpersen, andere helft in 4 parten snijden. Knoflook pellen en boven diep bord uitpersen. Citroensap, olie en rozemarijn door knoflook roeren. Visfilets in dobbelstenen snijden en bestrooien met zout en peper. Visblokjes 10 min. in marinade leggen, regelmatig omscheppen. Grillpan of ovengrill voorverwarmen. Visblokjes uit marinade nemen en aan satéstokjes rijgen. Spiesjes en citroenpartjes naast elkaar in grillpan leggen (voor mooi grillmotief) of op bakplaat leggen en 10 cm onder grill schuiven. Vis en citroen 6-8 min. roosteren, tot vis net gaar is en citroen begint te kleuren. Beide halverwege keren. Spiesjes over vier borden verdelen en partje citroen ernaast leggen om over vis uit te knijpen. Lekker met gebakken aardappels en ratatouille.

Gegrilde visspiesjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Visspiesjes met kruidige Marokkaanse chermoula
20 min-
Bekijk recept
Oosterse visspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visspiesjes met paprikasaus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalen-visspiesjes met peterselie
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept