Lamsrack met tijm-honingboter

2
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 ºC. Lamsracks bestrooien met peper en op kamertemperatuur laten komen. Tijm van takjes rissen. Tomaatjes in schaal omscheppen met 2 el olie, knoflook en 1 tl tijm. Rest van tijm met honing, zout en peper door boter roeren. In koekenpan 2 el olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en met tomaatjes ernaast in oven in 7-8 minuten rosé bakken, halverwege baktijd omdraaien. Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 min. laten rusten. Lamsracks langs botjes in losse 'karbonaadjes' snijden en op twee warme borden rangschikken. Tijm-honingboter op vlees scheppen. Tomaatjes uit oven nemen en naast lamsvlees leggen. Lekker met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijf.

Lamsrack met tijm-honingboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Geroosterde bloemkool met verse kruidenkaas
Voorgerecht
Bekijk recept
Honingboter
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mango met kiwisalsa
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met salsa verde
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met tuinbonen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept