Risotto met erwten

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in blokjes. Verhit in een pan met dikke bodem ⅔ van de olie en bak de ui in 5 min. op heel laag vuur glazig. Schep de rijst door de ui en bak mee tot alle rijstkorrels glanzen. Roer de bouillon door de rijst en laat zachtjes koken. Roer regelmatig. Voeg telkens als de bouillon verdampt is een flinke scheut toe, tot de risotto na ca. 25 min. beetgaar en zeer smeuïg is. Houd een beetje bouillon apart.
  • 2 Verhit ondertussen in een braadpan de rest van de olie. Bak de bleekselderij, knoflook en spekreepjes 2 min. zachtjes. Verkruimel de chilipeper erboven, voeg de erwten en een beetje bouillon toe en stoof de groente 5-10 min. Schep de risotto en de boter door het groentemengsel en warm nog even door.
  • 3 Rasp de kaas grof. Verdeel de risotto over warme diepe borden en serveer direct. Strooi aan tafel de kaas erover.

Risotto met erwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van doperwten met munt
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept