1 Grillplanken minimaal 20 min. tot maximaal 4 uur voor gebruik in water weken. Van sinaasappel 1 uitpersen, andere in plakjes snijden. Gemberwortel raspen of met stevige knoflookpers uitpersen. Helft van gemberwortel door sinaasappelsap roeren. Vis in sinaasappelmengsel leggen, afdekken en smaken 30 min. op koele plek of 2 uur in koelkast op elkaar laten intrekken.
2 Tilapia uit sinaasappelsap nemen en met keukenpapier droogdeppen. Geweekte grillplanken uit water nemen en op rooster van barbecue leggen. Vis op grillplank leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Partjes sinaasappel erover verdelen. Uiringen erop leggen. Rest van gemberwortel erboven uitpersen of rest van gemberrasp erover strooien. Barbecue met deksel afdekken en vis in 25 min. gaarroosteren. Lekker met pandanrijst en een frisse wortel-koriandersalade.
Tilapia met sinaasappel en gember is een recept van Albert Heijn