Gegrilde asperges met spek

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Asperges met dunschiller schillen, van vlak onder kopje naar beneden. Houtachtige onderkant (ca. 3 cm) eraf snijden. In aspergepan (of hapjespan) ruim water aan de kook brengen met aspergeschillen, -uiteinden, 1 el suiker en 1 tl zout. Asperges erin zetten (of leggen) en water weer aan de kook brengen. Asperges 7 min. koken, uit pan nemen en in vergiet laten uitlekken. Asperges met spek omwikkelen en naast elkaar in ovenschaal leggen. Geheel met olie bestrijken en met peper bestrooien. Asperges 6-8 min. grillen, halverwege keren. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bieslook fijnknippen. Rucola grof snijden en door aardappelpuree scheppen. Asperges over vier borden verdelen en met bieslook garneren. Met puree serveren.

Gegrilde asperges met spek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept