1 Oven voorverwarmen op 225 ºC. Courgettes in lengte halveren en met lepel of meloenboor uithollen tot op 1/2 cm van wand. Vruchtvlees kleinsnijden en met ui in 2 el olie 3 min. zachtjes bakken. Ham toevoegen en 1 min. meebakken. Courgettehelften bestrooien met zout en peper. Hüttenkäse mengen met peterselie en helft van geraspte kaas. Courgettemengsel erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Uitgeholde courgettes in ingevette ovenschaal leggen en vullen met courgette-kaasmengsel. Rest van kaas erover strooien en rest van olie erover druppelen. Schaal in midden van oven schuiven en courgettes in 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. Stokbrood ernaast leggen en in 6-8 min. afbakken. Stokbrood in plakjes snijden en bij courgettes serveren.
Courgette gevuld met hüttenkäse en ham is een recept van Albert Heijn