Tonijn met tomaat-basilicumsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in piepkleine blokjes snijden. Telkens enkele basilicumblaadjes op elkaar leggen, als 'sigaartje' oprollen en met scherp, glad mes in ragfijne reepjes snijden. In steelpan olie en azijn mengen. Tomatenblokjes, sjalot, kappertjes en basilicum erdoor scheppen. Mengsel (= antiboise) afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.
  • 2 Tonijnsteaks droogdeppen, bestrooien met zout en peper. Ciabatta overlangs doorsnijden en snijvlakken met 2 el olijfolie bestrijken. Broodhelften in vieren snijden en naast elkaar op snijvlak op barbecue leggen. Brood in 1-2 min. roosteren. Tonijn op barbecue in 2 min. per kant rosé grillen. Op gegrilde tonijn schepje tapenade leggen. Pannetje met antiboise aan zijkant op barbecue zetten zodat mengsel lauwwarm wordt. Doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Antiboise in vier diepe warme borden scheppen en tonijn erop leggen. Geroosterd brood apart erbij geven.

Tonijn met tomaat-basilicumsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde tonijnsteak met basilicumsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met kip en paprika-basilicumsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met courgetteratatouille en basilicumroom
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia met basilicumsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept