1 In schaal sesamzaad mengen met tijm en knoflook-chiliolie. Kipmedaillons erdoor wentelen en smaken op koele plek minstens 30 min. laten intrekken, of schaal 2 uur afgedekt in koelkast zetten. In wok olie en sesamolie verhitten en deel van spinazie toevoegen. Regelmatig omscheppen en meer spinazie toevoegen, tot alle spinazie is geslonken. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Spinazie tot gebruik bij kamertemperatuur bewaren.
2 Kipmedaillons per 3 aan spiesen rijgen. Kip op matig hete barbecue in 5-6 min. per kant bruin en gaar roosteren. Laatste minuut citroenen met snijvlak op barbecue leggen. Spinazie over vier borden verdelen. Kipspiesen bestrooien met zout en peper en op spinazie leggen. Gegrilde citroen ernaast leggen, om aan tafel over kip uit te knijpen.
Kruidige kipspiesen met sesamspinazie is een recept van Albert Heijn