Lamskoteletjes met pittige abrikozencompote

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen en 1 el van schil eraf raspen. Vrucht uitpersen. In pan met dikke bodem 3 el olie verhitten. Ui 3-4 min. zachtjes bakken. Helft van knoflook met citroensap en -rasp, kaneel, 1 tl paprikapoeder en zout en peper naar smaak door ui scheppen. Scheutje water toevoegen. Abrikozen erdoor scheppen en geheel op laag vuur 10 min. verwarmen, tot abrikozen zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Koriander in dunne reepjes snijden en door abrikozenmengsel scheppen. Compote laten afkoelen tot lauwwarm. Lamskoteletjes met rest van knoflook, 1 tl paprika-poeder, zout en peper inwrijven. Vlees met rest van olie bestrijken en in hete grillpan of droge koekenpan in 5 min. rosé bakken. Op vier warme borden elk 3 lamskarbonaadjes leggen en abrikozencompote ernaast scheppen. Lekker met couscous en rucolasalade.

Lamskoteletjes met pittige abrikozencompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
20 min
Bekijk recept
Ham-kaasschnitzel met Zaanse mosterd
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met roergebakken spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
Nagerecht
Bekijk recept

Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met krieltjes en sperziebonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept