Ribkarbonades met sjalottensaus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen en karbonades 15 min. bakken, halverwege keren. Sjalotten pellen en in kwarten snijden. Na keren van karbonades sjalotten meebakken. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Snijbonen in 12 min. beetgaar koken. Karbonades na bakken uit pan nemen en warmhouden. In pan op hoog vuur aanbaksels losroeren met 50 ml water. Bouillontablet erboven verkruimelen en room erbij schenken. Saus al roerend aan de kook brengen en beetje laten inkoken. Saus met zout en peper op smaak brengen. Karbonades met sjalottensaus, snijbonen en puree serveren.

Ribkarbonades met sjalottensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hazenrugfilet in rauwe ham met sjalotten-tijmsaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippendijen met rauwe ham en salie
30 min-
Bekijk recept
Sjalottensaus
10-20 min -
Bekijk recept
Tournedos Met Sjalottensaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karbonade met romige groente-kaaspasta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribkarbonade met tagliatelle en tuinbonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept