Romige pasta met paddestoelen

2
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Penne beetgaar koken. Paddestoelen schoonvegen en in plakken snijden. In koekenpan 4 el olie verhitten. Plakjes knoflook 1 min. zachtjes fruiten. Paddestoelen erdoor scheppen en op hoog vuur in 3-4 min. al omscheppend bruin en gaar bakken, vocht laten verdampen. Op smaak brengen met zout en citroenpeper. Op bord scheppen. In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en plakjes spek knapperig en bruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Pasta afgieten en deel van kookvocht opvangen. Pasta terugdoen in pan. Room en scheut kookvocht erdoor roeren en geheel zachtjes verwarmen. Paddestoelen met knoflook en rucola er luchtig door scheppen. Al omscheppend nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. Pasta overdoen in twee grote warme kommen en flinters kaas en plakjes ontbijtspek erover verdelen.

Romige pasta met paddestoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept