1 Korst van kaas snijden en kaas (in keukenmachine) raspen. In fonduepan 400 ml cider aan de kook brengen. Roomkaas in warme wijn laten oplossen. Vuur laag draaien en overige twee kaassoorten in gedeelten met houten lepel door kaasmengsel roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizena oplossen in rest van cider, maizenapapje door kaasmengsel roeren en fondue nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot hij goed gebonden is. Pan van vuur nemen en walnoten, olie en bieslook door fondue roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
2 Om te dippen: - gekookte aardappelpartjes - stukjes (noten)ciabatta of rozijnenbrood - stukjes bleekselderij - stukjes avocado - partjes verse mango - blokjes of rolletjes ham (niet-vegetarisch).
Kaasfondue met walnoten en cider is een recept van Albert Heijn