1 Oven op 200 °C voorverwarmen. Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken. Aubergines schoonmaken, in dunne plakken snijden en met zout bestrooien. Ui pellen en snipperen. In koekenpan 2 el olie verhitten. Aubergineplakken in 3 gedeeltes ca. 3 min. bakken en laten uitlekken. In koekenpan in rest van olie ui 1 min. bakken. Gehakt toevoegen en in 4 min. rul bakken. Mascarpone door gehakt roeren en met zout en peper op smaak brengen. Saus door spaghetti roeren. In ovenschaal helft van spaghetti scheppen, afdekken met helft van aubergines, gehakt erover verdelen. Rest van aubergines erop leggen en afdekken met laag spaghetti. Schotel afgedekt in oven zetten en in 20 min. gaar laten worden. Laatste 10 minuten deksel verwijderen om spaghetti te laten kleuren.
Spaghetti-laagjesschotel met mascarpone is een recept van Albert Heijn