Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in 6-8 parten en verwijder de harde kern. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en currypasta zachtjes 1 min.
  • 2 Leg de parten spitskool in een pan en bak zachtjes 2 min. per kant. Bestrooi de spitskool met zout en voeg een klein scheutje water toe. Smoor met de deksel op de pan de spitskool zachtjes in 10-15 min. gaar. Leg de spitskoolparten op warme borden en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Roer de kokosmelk door het smoorvocht en laat inkoken op hoog vuur tot dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en pel de pistachenootjes. Roer de helft van de koriander erdoor. Schep de saus over de spitskool en bestrooi met de pistachenootjes en de rest van de koriander.

Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hanna's kerriesaté
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissticks met tomaten-kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in kokossaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise roerbakschotel met sappige kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Gesmoorde kalkoen met sinaasappel
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde groenten
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gesmoorde gemberworteltjes met geroosterde hazelnoot
30 min Bijgerecht
Bekijk recept