1 Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Snijd de kool in 6-8 parten en verwijder de harde kern. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook en currypasta zachtjes 1 min.
2 Leg de parten spitskool in een pan en bak zachtjes 2 min. per kant. Bestrooi de spitskool met zout en voeg een klein scheutje water toe. Smoor met de deksel op de pan de spitskool zachtjes in 10-15 min. gaar. Leg de spitskoolparten op warme borden en houd warm onder aluminiumfolie.
3 Roer de kokosmelk door het smoorvocht en laat inkoken op hoog vuur tot dikke saus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en pel de pistachenootjes. Roer de helft van de koriander erdoor. Schep de saus over de spitskool en bestrooi met de pistachenootjes en de rest van de koriander.
Gesmoorde spitskool met kerrie-kokossaus is een recept van Albert Heijn