1 Oven voorverwarmen op 175 °C. Spinazie kort in kokend water met zout onderdompelen en goed laten uitlekken. Kaasblokjes en koriander in keukenmachine grof malen. Ook spinazie in keukenmachine grof malen. Cayennepeper en zout naar smaak toevoegen. (In magnetron) boter smelten en met kwastje op filodeegvellen strijken. Twee stapeltjes van 3 vellen maken. Bakplaat met bakpapier bekleden en eerste stapel deegvellen hierop leggen. Spinazie gelijkmatig erover verdelen, kaasmengsel erover strooien en afdekken met tweede stapel deegvellen. Bovenkant filodeeg bestrijken met ei en bestrooien met sesamzaad en paprikapoeder. Deeg met scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm snijden. Bakplaat in midden van oven schuiven en deeghapjes in 25 min. goudbruin en gaar bakken.
Turkse filodeeghapjes met witte kaas is een recept van Albert Heijn