1 Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft van boter verhitten en ui 5 min. fruiten. Zuurkool met kaneel erdoor scheppen en bier erbij schenken. Zuurkool afgedekt in 25 min. zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper. Met appelboor klokhuizen uit appels steken. Appels in dunne plakken snijden. In zeef bonen afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In keukenmachine bonen pureren en op smaak brengen met zout en peper. Rest van boter smelten. Zuurkool over bodem van ovenschaal verdelen. Driekwart van appelplakken er dakpansgewijs op leggen en bonenpuree erover uitstrijken. Rest van appelplakken in rijtje op bonenpuree leggen. Bonenpuree en appel bestrijken met gesmolten boter. Peper erboven malen. In midden van oven zuurkoolschotel in 25-30 min. heet en gaar laten worden.
Zuurkool met appel en bonen is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)