Met witte kaas en gehakt gevulde aubergine

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 ºC. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de ui 2-3 min. glazig. Voeg de tomaten met het vocht, suiker en verkruimelde chilipepertjes toe en laat 15-20 min. zachtjes sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Halveer ondertussen de aubergines in de lengte en hol met een lepel tot 1 cm van rand uit. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het gehakt in 2-3 min. rul. Schep de fijngesneden aubergine en oregano erdoor. Pers de knoflook erboven. Bak het gehaktmengsel nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Verdeel de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Leg de uitgeholde aubergines in de saus en schep het gehaktmengsel erin. Bak de gevulde aubergines in het midden van oven in 35-40 min. gaar.
  • 4 Snijd de peterselie fijn. Leg de aubergine op borden en garneer met de kaasblokjes en de peterselie. Schep de tomatensaus rondom de aubergine.

Met witte kaas en gehakt gevulde aubergine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept