Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname)

4
20 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem voor dit recept niet helemaal rijpe, harde bananen: die blijven tijdens het frituren lekker stevig. Snijd 3 bananen schuin in dunne plakjes en leg ze 5 minuten in een bak met koud water en 1 theelepel zout. Laat de plakjes goed uitlekken en dep ze voorzichtig droog met keukenpapier. Bestuif ze aan beide kanten dun met bloem. Verhit olie in een frituurpan tot 180 °C en frituur de plakjes banaan in kleine porties in 2-3 minuten knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Strooi er wat fijn zeezout over. Serveer zoete mangochutney als dip bij de bananenchips.

Bananenchips met mangochutney (Caraïbisch gebied & Suriname) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde chayotes met koningskrab (Suriname)
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde vernisschelpen uit Suriname
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Dorade met passie (Suriname)
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Tutu en tarte tatin van bakbanaan (Suriname)
1 uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Warme bananenpudding met karamelsaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Chocololly's
2 uur-
Bekijk recept
Chocoladecake met blauwe bessen en banaan
25 min Gebak
Bekijk recept
Blini’s van zoete aardappelen met langoustines
Snack
Bekijk recept