Lamslapjes met saffraan en kikkererwten

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Saffraandraadjes 5 min. weken in 2 el water. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en hierin abrikozen op laag vuur bakken. Tomatenblokjes inclusief vocht en saffraan toevoegen en geheel aan de kook brengen, op smaak brengen met zout en peper. Tomatenmengsel op laag vuur 10 min. laten sudderen, laatste 5 min. kikkererwten erdoor roeren en meeverwarmen. Intussen grillpan verhitten. Lamsvlees met rest van olie insmeren en in 2 min. per zijde op hoog vuur gaargrillen. Lamsvlees met zout en peper bestrooien. Kikkererwten met saus over vier borden verdelen en lamsvlees ernaast leggen. Lekker met brood.

Lamslapjes met saffraan en kikkererwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse lamsstoof met peultjes
85 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjes en lamsvlees in rode wijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept