Havermoutkoekjes met rozemarijn

12
10 min
Gebak
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en 1/2 tl zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat. Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 el melk toevoegen). Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen. Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden. Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 min. gaar en lichtbruin bakken. Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschep) van bakplaat nemen. Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen. Bewaren in goed afgesloten koektrommel.

Havermoutkoekjes met rozemarijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Havermoutkoekjes
65 min-
Bekijk recept
Havermoutkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Schotse Havermoutkoekjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Moederdagrecept Havermoutkoekjes (EGA)
10-20 min -
Bekijk recept