Witlofschotel met ham en kaassaus

4
1uur-
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Struikjes witlof in lengte halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag 20 g boter verhitten en struikjes erin leggen. Witlof in 8-10 min. beetgaar bakken, struikjes regelmatig keren. Struikjes op bord leggen en gehakt in bakvet op laag vuur al omscheppend rul bakken. Pesto en reepjes ham erdoor scheppen en alles nog 2-3 min. bakken. Op smaak brengen met zout en peper. In pan met dikke bodem rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren en heel even zachtjes laten pruttelen. Helft van melk erbij schenken en geheel al roerend zachtjes verwarmen. Rest van melk al roerend scheutje voor scheutje toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Tweederde van kaas erdoor roeren en laten smelten. Kaassaus op smaak brengen met zout en peper. 3 Aardappelschijfjes over bodem van ovenschaal verdelen en struikjes witlof met snijvlak naar boven erop leggen. Gehaktmengsel op struikjes witlof scheppen en kaassaus erover schenken. Plakken mozzarella in kaassaus leggen en rest van geraspte kaas erover strooien. Schotel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Witlofschotel in oven schuiven en in 30-40 min. goudbruin en door en door heet laten worden.

Witlofschotel met ham en kaassaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige witlofschotel uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofschotel met ham en kaas
55 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofovenschotel met gehakt en salami
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofschotel met kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept