Auberginelasagne met notengehakt

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (enkele uren tevoren): Aubergines in de lengte in 12 dunne plakken snijden. Plakken dun bestrijken met 2 el olie. In grillpan of droge koekenpan aubergine op hoog vuur in 3-4 min. bruin en gaar roosteren, halverwege keren. Noten in keukenmachine grof malen. Brood toevoegen en met pulsknop in 1 of 2 keer grof verkruimelen. In koekenpan 2 el olie verhitten en sjalot 1-2 min. fruiten. Noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor scheppen en in 2-3 min. knapperig en bruin bakken. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Plakken aubergine bestrooien met zout en peper en 4 plakken royaal bestrijken met helft van crème fraîche. In elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche leggen. Helft van notenmengsel erover verdelen. Hierop weer plak aubergine leggen en deze besmeren met rest van crème fraîche. Rest van notenmengsel erop scheppen en afdekken met laatste plakken aubergine. Plakjes tomaat dakpansgewijs erop leggen. Peper erboven malen. Besprenkelen met rest van olie.
  • 2 Oven voorverwarmen op 200 °C. Schaaltjes in oven schuiven en auberginelasagne 10-15 min. bakken.

Auberginelasagne met notengehakt is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Portabellas met notengehakt
0 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Notengehakt
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmavinken Met Notengehakt
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portabella`s Met Notengehakt
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Auberginelasagne Met Gedroogde Tomaat
20-30 min -
Bekijk recept