Gemarineerde rollade met cranberrysaus

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de knoflook. Roer de knoflook door de olie en smeer de rollade in met de knoflookolie. Snijd met een mes enkele diepe inkepingen in het vlees. Steek de laurierblaadjes en de takjes tijm in de inkepingen van de rollade. Laat het vlees minimaal 3 uur marineren.
  • 2 Breng in een pan de bessenjenever met het water en de suiker aan de kook en laat het 2 min. zachtjes doorkoken. Laat de saus afkoelen en bewaar afgedekt tot gebruik. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • 3 Verhit de olie in een braadpan en braad de rollade rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslee of ingevette ovenschaal. Braad het vlees in oven nog 35-40 min. tot het vlees gaar is (als je een vleesthermometer hebt: bij 70 ºC is de rollade goed).
  • 4 Neem de rollade uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten. Warm ondertussen de cranberrysaus in een pannetje zachtjes op. Breng de rollade op smaak met peper en zout en snijd aan tafel in plakken. Verwijder de laurierbladeren en de takjes tijm. Serveer de saus erbij.

Gemarineerde rollade met cranberrysaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cranberrysaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept
Varkensfilet met cranberrysaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept