Schol met citroen en sinaasappel

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In koekenpan 25 g boter verhitten en krieltjes in ca. 15 minuten gaar en bruin bakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Sinaasappel schoonboenen en 2 el van schil raspen. Sinaasappel uitpersen. In koekenpan rest van boter smelten en sinaasappelschil en citroensap toevoegen. Scholfilets in koekenpan leggen en afgedekt op laag vuur in 8 min. gaarsmoren (kleine filets 2 x 4 stuks in 4 min. smoren). Groenten volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Bieslook fijnknippen. Schol uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. Sinaasappelsap aan kookvocht van vis toevoegen en op hoog vuur even inkoken. Vis op vier borden leggen en kookvocht erover schenken. Vis met bieslook bestrooien. Met krieltjes en groenten serveren.

Schol met citroen en sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schol met tjap tjoy
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met vers fruit
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept