1 Aardappels in 100 ml water met wat zout in 15 min. gaarkoken. Grillpan (of ovengrill) verhitten. Chilipoeder mengen met 1 el olie en vlees hiermee bestrijken. Varkensfiletlapjes in 4-5 min. per kant bruin en gaar roosteren. In wok rest van olie verhitten en plakjes knoflook 1 min. fruiten. Knoflook op bordje scheppen. In bakvet halve spruitjes 3 min. roerbakken. Appel en tijm erdoor scheppen en alles nog 3 min. roerbakken. Scheutje water en zout en peper naar smaak toevoegen. Spruitjes met deksel op wok in 2-3 min. verder gaar laten worden. Aardappels met kookvocht fijnstampen. Knoflook erdoor scheppen. Puree op smaak brengen met zout en peper en op twee borden scheppen. Varkensfiletlapjes en spruitjes ernaast scheppen.
Varkensfilet met spruitjes is een recept van Albert Heijn