1 Oven voorverwarmen op 200 °C. In wok olie verhitten en sjalot met knoflook zachtjes glazig bakken. Champignons toevoegen en op hoog vuur al omscheppend gaarbakken, zodat vrijwel al het vocht verdampt is. Op smaak brengen met zout en peper. Bechamelsaus volgens aanwijzing op verpakking bereiden met melk. Gorgonzola erboven verbrokkelen en al roerend in saus laten smelten. Eenderde van gorgonzolasaus door champignons scheppen. Kwart van champignonmengsel over bodem van schaal uitstrijken. Hierop lagen leggen van achtereenvolgens lasagnevellen, plakjes tomaat en champignonmengsel. Dit nog twee keer herhalen en afdekken met laatste lasagnevellen. Rest van gorgonzolasaus erover uitstrijken, zodat lasagne overal goed met saus bedekt is. Geraspte kaas erover strooien. Lasagne in midden van oven in 25-30 min. lichtbruin en gaarbakken. Uit oven 5-10 min. laten staan, zo wordt lasagne wat steviger. Lekker met een groene salade.
Lasagne met paddenstoelen en gorgonzola is een recept van Albert Heijn