Wortel-sperziebonenstamppot

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Speklapjes bestrooien met peper en met 2 el mosterd besmeren. In koekenpan met antiaanbaklaag speklapjes in 15 min. gaar en knapperig bakken. Hutspotgroente in weinig water in 10 min. gaarkoken. Na 4 min. sperziebonen toevoegen en meekoken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Groente afgieten, door puree scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Speklapjes uit pan nemen en 150 ml water bij bakvet schenken. Water aan de kook brengen en aanbaksels tot jus losroeren. Rest van mosterd door jus roeren en met zout en peper op smaak brengen. Stamppot met jus en speklapjes serveren.

Wortel-sperziebonenstamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sperziebonenstamppot met gehaktsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept