1 Maak de prei schoon door de onderkant te verwijderen en het donkergroene deel van het blad te snijden. Stengels van de prei in dunne ringen snijden en deze in vergiet onder stromend water wassen. Goed laten uitlekken. In hapjespan op matig vuur krieltjes in 3 el olie afgedekt in 10 min. bijna gaar bakken. Regelmatig omschudden. In kom eieren loskloppen met melk en zout en peper naar smaak. Helft van geraspte kaas erdoor roeren. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en prei al omscheppend in 2-3 min. beetgaar bakken. Eimengsel erbij schenken. Rest van kaas erover strooien en deksel op pan leggen. Omelet op heel laag vuur, eventueel op vlamverdeler, in 10-15 min. laten stollen. Deksel van hapjespan nemen en krieltjes zonder deksel in nog 3-5 min. omscheppend goudbruin bakken. Omelet in 8 punten snijden. Op vier borden elk 2 punten omelet leggen en krieltjes ernaast scheppen.
Prei-omelet met gebakken krieltjes is een recept van Albert Heijn