1 Schil de aardappelen en de appels. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd het vruchtvlees in stukken. Halveer de spruitjes. Kook de aardappelen en appels in een pan met dikke bodem in ruim water in ca. 20 min. gaar.
2 Bak de spekblokjes zonder olie of boter in 3-4 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de spruiten 5 min. in het spekvet. Voeg een scheutje water toe en laat de spruiten nog 5 min. gaar worden. Schep de spekblokjes door de spruiten en breng op smaak met peper.
3 Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en appels af en stamp met de warme melk en de boter met een pureestamper tot puree. Meng de spruiten erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.
Stamppot met spruiten, appel en spekjes is een recept van Albert Heijn