Stamppot met spruiten, appel en spekjes

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en de appels. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd het vruchtvlees in stukken. Halveer de spruitjes. Kook de aardappelen en appels in een pan met dikke bodem in ruim water in ca. 20 min. gaar.
  • 2 Bak de spekblokjes zonder olie of boter in 3-4 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de spruiten 5 min. in het spekvet. Voeg een scheutje water toe en laat de spruiten nog 5 min. gaar worden. Schep de spekblokjes door de spruiten en breng op smaak met peper.
  • 3 Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en appels af en stamp met de warme melk en de boter met een pureestamper tot puree. Meng de spruiten erdoor. Breng de stamppot op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.

Stamppot met spruiten, appel en spekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekoolstamppot met rundervinken
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-tomaatstamppot met runderworstjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept