Gegrilde makreel met tomaat

2
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ovengrill voorverwarmen. Krieltjes in 10 min. gaarkoken. Helft van citroen in dunne partjes snijden, andere helft uitpersen. Makreelfilets van graat nemen en in 4 stukken verdelen. Tomaat over ovenschaaltjes verdelen, makreel en citroenpartjes erop leggen. Provençaalse kruiden en royaal peper erover strooien, 1 el olie over het geheel druppelen. Schaaltjes 10 cm onder hete grill schuiven en gerecht in 8-10 min. door en door heet laten worden. In slaschaal dressing kloppen van rest van olie met citroensap, zout en peper naar smaak. Krieltjes afgieten en met bosuitjes door dressing scheppen. Warme aardappelsalade serveren bij makreel.

Gegrilde makreel met tomaat is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept