1 Oven voorverwarmen op 200 ºC. Venkel in lengte halveren en in dunne plakjes snijden. In wok 3 el olie verhitten en venkel, wortel, sperziebonen, ui en rozemarijn hierin 3-4 min. roerbakken. Scheutje water erbij schenken en groenten in nog 5 min. gaar laten worden. Ansjovis afgieten boven steelpan en deze olie verwarmen. Ansjovis fijnhakken en al roerend in warme olie laten smelten. Slagroom en melk toevoegen en 5 min. zachtjes laten koken. Enkele lepels van dunne roomsaus over bodem van ingevette ovenschaal uitstrijken. Twee lasagnevellen erop leggen. Kwart van groenten, enkele lepels roomsaus en 50 g kaas erover verdelen. Deze volgorde drie keer herhalen. Over laatste laag van groenten en roomsaus 100 g kaas verdelen. In midden van oven lasagne in 20-25 min. gaarbakken. Lasagne uit oven nemen en 5-10 min. laten staan, zodat hij stevig wordt.
Lasagne met groenten is een recept van Albert Heijn