Visballetjes met puree en peentjes

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappels afgedekt in 20 minuten in een bodempje water met zout gaar. Schil de peentjes. Smelt de boter in een hapjespan en bak de peentjes rondom 3 minuten op matig vuur. Voeg een bodempje water toe en stoof de peentjes in 4-5 minuten beetgaar. Roer de suiker door de peentjes en laat het kookvocht met peentjes op hoog vuur (zonder deksel) inkoken tot het bijna verdampt is. Breng de peentjes op smaak met zout en peper. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de viskrokantjes volgens de aanwijzing op de verpakking rondom goudbruin. Giet de aardappels af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp ze fijn. Roer de dille en de crème fraîche erdoor tot een gladde, romige puree ontstaat. Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe en breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de dillepuree op vier borden en leg de viskrokantjes en de peentjes ernaast.

Visballetjes met puree en peentjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Worteltjes met verse gember
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met bospeentjes
2 uur-
Bekijk recept
Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept