1 Knijp twee halve citroenen uit boven de kip en stop de uitgeknepen helften samen met wat takjes tijm in de buikholte van de kip. Wrijf de hele kip in met een mengsel van tijmblaadjes, fijne reepjes citroenschil, grofgemalen zwarte peper en olijfolie of roomboter.
2 Leg de kip op de borstzijde in een braadslede in een tot 225 °C voorverwarmde oven en schakel de temperatuur terug naar 175 °C. Braad de kip in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar.
3 Draai de kip halverwege de braadtijd op de rug. Test of de kip gaar is door met een satéstokje in het dikste deel van de poot te steken: het vocht dat eruit loopt moet helder zijn. Is het vleessap nog roze? Geef de kip dan nog 10-15 minuten extra baktijd. Laat de kip uit de oven in aluminiumfolie verpakt nog 10 minuten rusten. En dan... aan tafel!
Supersnelle lentekip is een recept van Albert Heijn