Bloemkool met hollandaisesaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in 15-20 minuten gaar in weinig water met wat zout. Maak de bloemkool schoon: snijd de bladeren en het onderste stuk van de stronk weg. Leg de bloemkool in een grote pan met kokend water en wat zout en kook hem in 15-20 minuten gaar. Verhit een eetlepel boter in een wok en bak de ui, de hamblokjes en de champignons met chilipoeder al omscheppend in 3-4 minuten gaar. Bereid de hollandaisesaus volgens de aanwijzing op de verpakking. Breng de saus op smaak met zout en peper.3 Giet de aardappels af en laat ze heel even droogstomen. Giet de bloemkool af en snijd hem in grove stukken. Schenk de saus over de bloemkool en serveer met het champignonmengsel. Geef de aardappels er apart bij.

Bloemkool met hollandaisesaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrild hamlapje met kruidenkorst en boerenkoolbitterballetjes
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept