1 Schil de asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkanten eraf. Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden. Snijd intussen de aardappels in stukken en kook ze in ruim water met zout in 10-15 minuten gaar. Kook de eieren in 8-10 minuten bijna hard. Hak de peterselie en bieslook (in de keukenmachine) fijn en doe het mengsel over in een schaaltje. Laat de boter in een schaaltje in de magnetron smelten; reken op 30 seconden op vol vermogen. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze. Giet de aardappelen af en stoom ze even droog in de hete pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een warme, platte schaal. Leg de plakjes ham en de eieren eromheen en strooi er wat peterselie, bieslook en nootmuskaat over. Serveer de gesmolten boter en de aardappelen er apart bij.
Asperges met ham, ei en botersaus is een recept van Albert Heijn