1 Laat de tonijnsteaks ontdooien. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Knip de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door de olie. Pers de knoflook erboven uit. Halveer de courgettes en snijd in plakjes. Halveer de tomaten. Verhit de olie in een braadpan en bak de courgette 3 min. Voeg de tomaten toe en bak 2 min. mee.
2 Smeer de tonijnsteaks in met de knoflookolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag of grillpan. Bak de tonijnsteaks in ca. 3 min. rosé. Keer halverwege. Breng het courgettemengsel op smaak met peper en zout en schep door de spaghettini. Verdeel de spaghettini over 4 borden. Garneer met de rest van de peterselie en leg de tonijnsteak erop.
Tonijnsteaks met spaghettini is een recept van Albert Heijn