Speculaastaart met abrikozen

12
15 min
Gebak
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de bloem met de basterdsuiker, speculaaskruiden, een mespunt zout en de stukjes boter door elkaar. Kneed alles met koele handen snel tot een samenhangende rol deeg (of meng het met behulp van de pulseknop in de keukenmachine). Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast minstens 30 minuten rusten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dunne lap met een doorsnede van 30 cm; bekleed hiermee de ingevette vorm.
  • 3 Maak in een kom de amandelspijs met een vork los en meng de crème fraîche en het ei erdoor. Strijk dit mengsel over de taartbodem uit. Beleg met een laagje abrikozen en strooi er ten slotte de geschaafde amandelen over. Schuif de taart een richel onder het midden in de oven en bak hem in 30-40 minuten goudbruin.

Speculaastaart met abrikozen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met sinaasappelcrème
60 min-
Bekijk recept
Appel-speculaastaart
35 min Gebak
Bekijk recept