1 Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook goudbruin. Roer de broccoli en de aardappelblokjes erdoor en bak ze 1 min. mee. Schenk de crème fraîche en de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 min. met de deksel op de pan zachtjes koken.
2 Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat het vrijgekomen vocht met pitjes van de tomaat met de soep meekoken, dit geeft extra smaak. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
3 Snijd de bosui in ringetjes en hak de hazelnoten grof. Schep de tomaat, bosui en de hazelnoten in de soep. Verdeel de soep over borden en serveer er de zelfgesneden plakken brood bij.
Romige broccolisoep met tomaat is een recept van Albert Heijn