Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil ca. 600 g aardappels en snijd ze in stukjes. Maak de knolselderij schoon en snijd hem in stukjes. Kook de aardappel- met de knolselderijstukjes in water met zout in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de plakken rauwe ham uit op een plank en beleg ze met blaadjes spinazie..
  • 3 Schenk ca. 100 ml gezeefde tomaten op een bord, voeg de helft van de geitenkaas en wat peper toe en prak alles door elkaar.
  • 4 Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Bestrijk ze met het tomatenkaasmengsel en leg ze op de ham. Rol de ham met de vis op.
  • 5 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de vispakketjes rondom lichtbruin. Leg ze op aluminiumfolie en bak ze nog ca. 7 minuten in de oven.
  • 6 Verhit 1 eetlepel olie in een pannetje en bak hierin de plakjes knoflook lichtbruin. Voeg de balsamicoazijn en de suiker toe en laat dit ca. 5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verwarm in een pan de slagroom met naar smaak nootmuskaat. Giet de aardappels met de knolselderij af en wrijf ze boven de room door een zeef. Roer de puree luchtig en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Meng in een schaal de rest van de spinazie met de ingekookte azijn, pijnboompitten en de rest van de geitenkaas.
  • 9 Snijd de visrolletjes schuin door en leg ze elk op een bord. Schep daarnaast wat van de spinaziesalade en een flinke eetlepel van de aardappel-knolselderijpuree. Garneer eventueel met sprietjes bieslook.

Kabeljauw met tomaat en geitenkaas van Arlette Swartjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Taartje van avocado met appel en garnalen van Arlette Swartjes
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in olijfolie met kokosschuim van Arlette Swartjes
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmfilet met broccoli en tagliatelle van Arlette Swartjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept