1 Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd deze delen in vier stukken. Snijd de courgettes in de lengte in vieren en snijd deze delen doormidden. Verhit op hoog vuur de olie in de braadpan of op matig vuur in de tajine en bak hierin de aubergine tot die bruin kleurt. Schep de courgette, uien en knoflook erbij. Schep, als de ui bruin kleurt, de koriander, komijn, een theelepel zout en de tomatenblokjes erbij. Breng het geheel aan de kook. Giet de kikkererwten af, roer ze door het stoofpotje en laat het geheel 30 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken. Kwast de worstjes en de lamskoteletjes in met olie en bestrooi de koteletjes met zout en (versgemalen) peper. Verhit een grillpan en gril de lamskoteletjes en de worstjes in 2-3 minuten aan elke zijde bruin. Lekker met couscous.
Groentetajine met gegrild vlees is een recept van Albert Heijn