Jachtschotel

6
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui fijn en snijd de sucadelappen in stukken. Verhit de helft van de boter in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de uien goudgeel. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en voeg de laurier, kruidnagel, vleeskruiden en (versgemalen) peper naar smaak toe. Laat het vlees met de deksel schuin op de pan in 45-50 min. gaar worden, schep af en toe om.
  • 2 Schil de aardappelen en kook de aardappelen in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar. Giet ze af. Verwarm de melk. Stamp de aardappelen met de helft van de overgebleven boter en warme melk fijn. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet de ovenschaal in. Vul de ovenschotel met een laagje aardappelpuree, een laagje vlees en een laagje appel. Herhaal dit nog 2 keer, zodat er drie laagjes aardappelpuree, drie laagjes vlees en drie laagjes appel zijn. Bestrooi het geheel met een laagje paneermeel en verdeel de rest van de boter erover. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

Jachtschotel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Jachtschotel met aardappelpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met gehakt
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met wortelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap jachtschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Jachtschotel met aardappelpuree
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met gehakt
65 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jachtschotel met wortelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap jachtschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept