1 Verhit in een wok 1 eetlepel olie en de boter en fruit hierin de sjalotten en knoflook glazig. Voeg het vlees toe en bak dit bruin. Schenk via de zijkant de wijn er langzaam bij (het vlees mag niet 'schrikken' van de wijn) en laat het vlees 1-2 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep het vlees uit de pan en bewaar het onder aluminiumfolie.
2 Voeg de spruitjes en de kaas toe aan de wijnsaus. Laat de kaas in de wijnsaus smelten en kook de spruitjes in 5-10 minuten al omscheppend beetgaar terwijl de saus indikt. Neem de beetgare spruitjes uit de wok en stoof in het laatste wijnvocht de oesterzwammen bruin. Voeg eventueel nog wat boter toe en roer de spruitjes en het vlees erdoor. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en serveer direct. Lekker met gekookte aardappels.
Spruitjes en lamsvlees in rode wijn is een recept van Albert Heijn