1 Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur al omscheppend de appelblokjes goudbruin. Schep ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep nog een eetlepel olie in dezelfde pan en roerbak op hoog vuur de rodekool 2-3 minuten tot deze begint te geuren. Bak in een koekenpan in de rest van de olie op middelhoog vuur de chipolata's in 2-3 minuten rondom bruin. Schenk de wijn en de bouillon bij de chipolata's en laat ze 5-7 minuten op laag vuur garen. Schep de chipolata's uit de pan. Breng de rodewijnjus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Stamp de aardappels met de warme melk en de honing tot een romige puree. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep met grove slagen eerst de rodekool en dan de appelblokjes door de puree. Serveer met de chipolata's en de rodewijnjus.