1 Verwarm de oven voor op 250 ºC. Verpak de aardappels per stuk in aluminiumfolie. Laat ze in de oven in 20-40 minuten (hangt af van de grootte) gaar worden. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak dit al omscheppend op hoog vuur rul en bruin. Roer de zuurkool erdoor en bak die 2-3 minuten mee. Breng het geheel op smaak met kerriepoeder, zout en (versgemalen) peper. Laat nog 10 minuten op laag vuur garen. Neem de aardappels uit de oven, vouw de aluminiumfolie open en snijd de aardappels tot de helft open. Schep in elke aardappel wat van het zuurkoolmengsel en een lepel zure room. Bestrooi met peterselie en serveer direct. Lekker met een frisse tomatensalade met basilicumolie (zie recept ook hier op de site).
Met zuurkoolgehakt gevulde aardappels is een recept van Albert Heijn