1 Schil de aardappelen en kook in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
2 Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in ringetjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de rode peper tot de ui glazig ziet. Schep de boerenkool erbij. Smoor de boerenkool met de deksel op de pan op laag vuur in 10-15 min. gaar.
3 Snijd de chorizo in blokjes. Bak in een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur de chorizoblokjes tot ze lichtbruin kleuren. Snijd de kipfilets in acht stukken en schep deze met de chilisaus bij de chorizo. Bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar.
4 Stamp de aardappelen met de rest van de olijfolie tot grove puree. Schep de boerenkool door de puree en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de kip en de chorizoblokjes.
Pittige boerenkoolstamppot is een recept van Albert Heijn